Project Zeker Zilt

Zeker Zilt wil aantonen dat er oplossingen zijn voor gewassen in gebieden met verzilting, die de keten vanaf het begin bij de teler tot en met bij de consument ondersteunt. Van voorwaarden voor het telen van gezonde, smaakvolle gewassen tot en met de consument die de producten vanuit verziltingsgebieden leert kennen en gaat waarderen en omarmen.

De oplossing ligt volgens Zeker Zilt onder andere bij nieuwe robuuste aardappel variëteiten en specifieke biologische bemesting om zo meerwaarde te creëren door kwaliteit en smaakverbetering, een gezondere bodem en toename van gezonde voedingsstoffen in de gewassen.
Zeker Zilt wil met dit project en deze verbeteringen aantonen dat er een rendabele toekomst zit in het telen van gewassen onder zilte condities.

Zeewier

Om de gewassen en de grond te ondersteunen is er gekozen voor biologische zeewiermesting als onderscheidende factor. De zeesla wordt biologische geteeld in bakken op het land op Texel.
Zeewier is een geschikte rijke meststof omdat het meer dan 64 sporenelementen bevat die de smaak en de gezondheid van de planten en de bodem positief beïnvloeden.

www.zekerzilt.nl