Salt Farm Texel op Franse tv

Salt Farm Texel op Franse tv vanwege innovatieve aanpak zilte teelt in kader van stijgende zeespiegel

[Den Burg, Texel] – 11-04-2023] - Onze zoutboerderij was onlangs op de Franse televisie te zien vanwege zijn innovatieve aanpak van de stijgende zeespiegel. Terwijl de zeespiegel wereldwijd blijft stijgen, is het telen van planten met zout een steeds belangrijkere vorm geworden en onze boerderij heeft een voortrekkersrol bij het ontwikkelen van nieuwe technieken om zich aan te passen aan de veranderende omgeving.

Het tv-programma benadrukte ons gebruik van duurzame landbouwpraktijken, waaronder aquacultuurtechnieken met zeewier op het land, om ons eigen biologische zeewiermeststof te verbouwen. Deze zeewiermeststof is biologisch gecertificeerd onder Skall .Door gebruik te maken van de kracht van zon en zee zijn we in staat hoogwaardig ecologisch zeewier te produceren op een manier die zowel milieuvriendelijk als economisch haalbaar is. Maar dat is nog niet alles – onze zeewiermeststof verbetert ook de smaak van uw gewassen, waardoor ze een heerlijke, natuurlijke smaak krijgen waardoor ze opvallen in de markt. Zeewier bevat een reeks natuurlijke verbindingen waarvan is aangetoond dat ze de smaak van gewassen verbeteren, waardoor ze aantrekkelijker worden voor de consument.

Naast het produceren van zeewiermeststof, onderzoekt onze boerderij ook het potentieel van zouttollerente gewassen voor duurzame landbouw. Naarmate de effecten van klimaatverandering meer uitgesproken worden, is het essentieel dat we nieuwe manieren vinden om ons aan te passen en te gedijen in een veranderende omgeving.

We zijn er trots op dat we op de Franse televisie te zien zijn en de kans krijgen om onze innovatieve benadering van zilte en duurzame landbouw te laten zien. Terwijl we doorgaan met het verkennen van nieuwe manieren om de kracht van de zee te benutten, hebben we er alle vertrouwen in dat we de uitdagingen van de stijgende zeespiegel kunnen aangaan en een duurzamere toekomst kunnen bouwen voor toekomstige generaties.

Bezoek voor meer informatie onze website op https://saltfarmfoundation.com/nl/stichting-salt-farm-foundation/

https://www.youtube.com/watch?v=JnF6lM9tuo8 27:30 – 31:00